Pierwsze Forum Vw Golf'a V'tki :-)

Teraz jest 9 wrz 2010, o 08:12

Wszystkie czasy w strefie UTC [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: przeróbka w środku
PostNapisane: 7 mar 2010, o 21:13 
User

cześć wszystkim,prześledziłem forum i nie znalazłem nic co mnie nurtuje a mianowicie.......stałem się posiadaczem golfa 5 plus 2005r i chciałbym troszkę go w środku ''przemeblować'' i tu mam pytanko-w moim posiadam zwykłe radio Blaupunkta a chciałbym je zamienić na oryginalne radio VW RNS 300 lub RCD 300 czy jest coś co może w tym przeszkodzić?wystarczytylko zakupić i zainstalować czy trzeba coś przerabiać?
druga rzecz to chcę zmienić cały drążek z lewej strony kierownicy(w tej chwili to tylko przełącznik świateł) a chciałbym mieć razem z tempomatem-czy trzeba coś zmieniać czy wszystko jest w kostce którą widziałem w ogłoszeniu na allegro?
jeszcze jedno-czy istnieje możliwość przeróbki zwykłych pokręt do sterowania wentylacją na klimatronik tzn zmiana panela?
i tak na koniec czy posiadacie sterowanie radia w drążkach przy kierownicy?

jeśli miał ktoś podobne dylematy i to przerabiał to proszę o podpowiedzi
dzięki wielkie i pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: przeróbka w środku
PostNapisane: 7 mar 2010, o 21:30 
Fan Forum

Kwestia tempomatu byla kilkakrotnie walkowana :)
http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3.0.5/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=1667&hilit=tempomat
lepiej kupic nowy jak ty to nazywasz drazek lub inaczej Manetke. bo mozesz sie naciac na niesprawny egzemplarz z alledrogo.
http://vwczesci.istore.pl/pl,product,35 ... dowym.html

Jezeli chodzi o Radio to szukaj wersji RCD 300 MP3 to przynajmniej mp3 bedziesz mial dodatkowo ( bardzo wazne abys mial tez kod aktywacyjny bo bez niego radia nie odpalisz cos w rodzaju PINu jak w komorkach ) mozesz miec jedynie problem z antena ale to sie dopiero wyjasni czy pierwszy wlasciciel kupil adapter do anteny
taki jak np ten Obrazek
to wystarczy go tylko wypiac. Niewiadomo czy kostka w twoim aucie byla przerabiana wiec to wyjdzie na dobra sprawe w praniu ale nawet jesli to nie jest to duzy koszt. Ale z gory ostrzegam orginalne RCd nie gra zachwycajaco i nawet wersja RCD MP3 bardzo nazwijmy to powoli odpala mp3 :/

A jezeli chodzi o klime to niestety jest to bardzo bardzo duzo zabawy wiec musialbys na dobra sprawe zmienic cala klime z jedno na dwustrefowa a koszta zredu chyba jak sie nie myle ponad tys zl chyba

PostNapisane: 8 mar 2010, o 22:41 
User

czyli mogę bez problemu planować zmianę radia?nie ma nic oprócz tego co napisałeś co by stało na przeszkodzie?

ps-dzięki z odpowiedź

PostNapisane: 9 mar 2010, o 08:36 
Fan Forum

Nie ma sprawy. Jezeli chodzi o radio to jedynie z kostka ale to sam zauwazysz czy wszystko jest plug & play :P ale nie powinno byc problemu.

Wszystkie czasy w strefie UTC [czas letni (DST)]